Gingko biloba για καθαρό μυαλό

Gingko biloba για καθαρό μυαλό

Προερχόμενο από το πανάρχαιο φυτό ginkgo που χρονολογείται πάνω από 270 εκατομμύρια χρόνια, το διάσημο πλέον gingko biloba κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα βότανα που επιλέγουμε για την ευζωία μας. Μπορεί να αποτελεί παραδοσιακό προϊόν της Άπω Ανατολής, σήμερα όμως έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο χάρη στις ιδιότητές του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την υψηλή του περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, τερπενοειδή και αμινοξέα. 

Τα φλαβονοειδή είναι φυτικά αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχτεί ότι προστατεύουν τα νεύρα, τον καρδιακό μυ, τα αιμοφόρα αγγεία και τον αμφιβληστροειδή, ενώ τα τερπενοειδή βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα καλύτερη μνήμη και μεγαλύτερη εγρήγορση.

Θεωρείται αποτελεσματικό  για την ανακούφιση του αισθήματος βάρους ή ψύχους στα άκρα, κυρίως όμως προστατεύει την εγκεφαλική λειτουργία από την επιδείνωση των νοητικών ικανοτήτων και ιδιαίτερα την εξασθένιση της μνήμης. Γι’ αυτό και έχει γίνει διάσημο ως μια καλή επιλογή αντιμετώπισης του αλτσχάιμερ.

Χρήση: Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκιου του γλυκού σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, το μουλιάζουμε (έγχυμα) για 7-10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε. Το ρόφημα μπορούμε να το πιούμε 1 με 2 φορές την ημέρα.